Info de Dailymotion: Film, der konfronterer amerikansk racisme

Article rédigé par ; Dailymotion.
Relayé sur maires-martinique.org le 1 September 2021 à 0h18:

« 

Film, der konfronterer amerikansk racisme

https://art.tn/view/2409/da/film,_der_konfronterer_amerikansk_racisme/

De største film har evnen til at udvide vores opfattelse og empati, at undervise og informere, og i sidste ende, forhåbentlig at inspirere os til reel handling. Følgende værker af sorte filmskabere alle holde denne magt. Selv om de blot er et stykke af det ekspansive repertoire af film, der skildrer Black life og de mange arme af systemisk racisme i Amerika, er følgende titler nogle af de vigtigste film at tilføje til din løbende visningsliste.

Hvis Beale Street
For sin opfølgning på sin bedste billedvinder i 2017 Moonlight valgte instruktøren Barry Jenkins at tilpasse James Baldwins roman If Beale Street Cone Talk fra 1974. Historien foregår i Harlem og centrerer sig om et ungt sort par (spillet af Stephan James og nytilkomne Kiki Layne), der voksede op sammen og forelskede sig. Men så overtager konflikten ikke stammer fra deres forhold, men presser ind fra omverdenen. Hvis Beale Street Cone Talk er sat i 1970’erne, men takket være den måde, det konfronterer, hvordan beskyldninger om seksuelle overgreb, politi og racisme kan låse sammen for lokalsamfund af farver.

Had U Giv
Amandla Stenberg står i spidsen for en virkelig fremragende rolleliste i The Hate U Give, en tilpasning af Angie Thomas bestseller roman. Stenberg spiller Starr, en af de få sorte elever i hendes private gymnasium, der vidner politiet skyde sin ven i en hændelse, der bliver en national flammepunkt. Filmen har meget at sige og ingen undskyldninger at komme med om sit åbenhjertige budskab, selv om den præsenterer sig selv som et ligetil familiedrama. Men The Hate U Give giver en perfekt balance mellem coming-of-age historie og social drama. Og ved aldrig at ofre nogen af disse to interesser, bliver det et stærkt eksempel på begge.

Kom ud
I sin uforglemmelige instruktørdebut bruger Jordan Peele rædslerne af gyserfilm til at illustrere racismens rædsler. Daniel Kaluuya stjerner som Chris, en sort mand, der afdækker en foruroligende hemmelighed, når han ledsager sin hvide kæreste på et besøg hjem for at møde sine forældre. Funny, skræmmende og en skyttegrav kritik af race relationer i Amerika, Kom ud åbnede døren til en ny form for historiefortælling om ondskab racisme.

Det Udødelige liv
The Immortal Life of Henrietta Lacks, der er tilpasset fra Rebecca Skloots bedst sælgende faglitteraturbog med samme navn, fortæller historien om Henrietta Lacks, hvis kræftceller, der blev ulovligt høstet i 1951, har ført til dybtgående gennembrud inden for medicin. Fortalte gennem linsen af hendes datter Deborah Lacks (spillet af Oprah Winfrey), dramaet fremhæver historien om racediskrimination på det medicinske område og dens alvorlige virkninger på mennesker af farve, især Black patienter.

Selma
Selma, der er instrueret af Ava DuverNay, krøniker den omtumlede borgerrettighedskampagne i 1965 i Alabama for at sikre sorte amerikanere lige stemmeret. Anført af Dr. Martin Luther King Jr., Selma-til-Montgomery marchen kulminerede i passagen af stemmerettighederne fra 1965, et skelsættende stykke lovgivning underskrevet i lov af præsident Lyndon B. Johnson, der forbød diskriminerende afstemningsmetoder i hele nationen.

12 år som slave
Tilpasset fra 1853 memoir med samme titel, den Oscar-vindende 12 År en slave centre på rejsen af Solomon Northup, en fri Sort mand i New York, der bliver kidnappet og slaver i Louisiana i 12 år, før de bliver frigjort. Instrueret af Steve McQueen, afslører den dystre genfortælling af Northup historie slaveriets mørke realiteter og dets psykologiske og følelsesmæssige virkninger på det sorte samfund samt deres modstandskraft over for den totale grusomhed.

 »

Lien complémentaire: https://www.dailymotion.com/video/x83vgi9


L’image présentée ici n’est pas exactement celle de l’article original car le site éditeur ne permet pas toujours de la charger dans son flux RSS.